Миколаїв, вул. 8 Березня,51
1569, 470941, 470942
+38 (093) 1700112 
 +38 (099) 4894566
+38 (098) 0682461

    Часто в багатоквартирних будинках при заявленій провайдером швидкості Internet в 60-100 Мбіт/сек, швидкість по Wi-Fi не може видати і приблизної цифри, а якихось 5-6 мбіт/сек, а то й менше.

      Крім маленької швидкості Wi-fi, ще проблема може супроводжуватися постійними дисконнектами. До того ж вони можуть проявляти себе незалежно від часу, ні від завантаженості, ні від чого явно поміченого.

    Багато клієнтів нашої компанії, коли у них перестає або починає погано працювати WI-FI, звинувачують у цьому провайдера та починають дзвонити у техпідтримку.

    Однак найчастіше проблеми з якістю та швидкістю інтернету виникають у зв'язку з кількістю бездротових мереж від сусідів чи перешкод.

А рішення при поганому Wi-Fi може полягати в зміні каналу.

Трохи теорії.

     У Wi-Fi використовується два частотні діапазони 2,4 і 5 ГГц. Обидва ці частотні діапазони розбиті на канали. Більшість пристроїв працюють на частоті 2,4 ГГц. На цьому діапазоні всього існує 12 основних +2 додаткових каналів. Ці канали визначені наперед стандартами. У багатоквартирних будинках ці канали можуть накладатися один на одного. У таких ситуаціях відбуваються не лише втрати, а й розриви та низка інших супутніх проблем.

    Щоб дізнатися, чи немає накладання каналів і перевірити їх завантаженість потрібно лише скачати на свій мобільний телефон один з будь-яких аналізаторів Wifi.

Як приклад, Wifi Analyzer

qr kod

  Після встановлення вмикаєте wi-fi і запускаєте на мобільному цю програму. Ви побачите приблизно таке:

 1

    Як бачите з аналізу, мережа «НЕЛЕЗЬ» повністю перекривається з мережею «mozg». Звідси всі проблеми, причому обох мереж. Наступним кроком має бути визначення вільного каналу. Наведений вище графік демонструє, що праворуч є абсолютно чистий канал і його номер 13. Тепер просто зайдіть в налаштування свого роутера і виставте потрібний канал (для прикладу показано перемикання каналу на одній з моделей роутера). На вашому роутері за аналогією.

2

 

    Збережіть налаштування та знову зробіть тест за допомогою програми Wifi Analyzer. Ви побачите щось за прикладом такого:

 3

 

      Якщо Ви вибрали 13 або 14 канал то після перемикання необхідно перевірити, чи всі Ваші пристрої можуть підключитися до Вашої бездротової мережі. старі пристрої можуть не підтримувати ці канали. У США не доступний 13 канал, на пристроях, привезених із США можуть виникнути проблеми при підключенні до роутера, налаштованого на 13 канал. Тоді треба вибрати інший найменш завантажений канал з діапазону 1-12.

     Таким чином, вирішення проблеми із «зашумленістю радіоефіру» зводиться до пошуку найменш завантаженого каналу 2,4 ГГц. Однак часто проблема не має іншого рішення, ніж перехід у діапазон 5 ГГц.

 

Вирішення проблеми з недостатнім покриттям.

     У багатокімнатних квартирах або приватних будинках часто виникає проблема недостатнього покриття віддалених приміщень, як правило, проблема викликана неправильним вибором місця встановлення Wi-Fi роутера. Wi-Fi роутер формує в квартирі складну інтерференційну картину електромагнітного поля, при цьому ваш смартфон, перебуваючи в сусідній кімнаті або через пару стін, може опинитися в зоні слабкого сигналу. Як правило причиною проблем є неправильне встановлення роутера наприклад поруч із кабельним введенням або поруч із входом у квартиру результат, виходить таким:

 4

 

       Якщо перенести точку доступу на стіну в центральну область квартири проблему в більшості випадків вдасться вирішити, маємо:

 5

    Таким чином, загальні рекомендації полягають в установці роутера на максимально можливому віддаленні від стін у центральній області квартири або будівлі, яку потрібно покрити..

Зони, які категорично не можна використовувати для розміщення роутера:

-  зони обмеженого простору, такі як шафи-купе, ніші за меблями, на полицях шаф;
-  в районі підлоги, під столом, під ліжком, у тумбочці;
-  біля техніки та приладів, телевізорів, комп'ютерів, мікрохвильових печей;
-  поруч або на металевих конструкціях (теж саме з дзеркалами), метал відмінно відображає радіосигнал що в кінцевому     підсумку створює ще загадкову інтерференційну картину, до того ж при встановленні точки доступу наметалеву поверхню сигнал від передавача відбившись від металу практично без згасань виявиться на вході приймача, що вкрай негативно позначиться на його чутливості;
-  поруч із системою опалення та опалювальними приладами, оскільки перегрів пристрою змінює характеристики радіотрактів як правило у бік погіршення, тривалий перегрів знижує термін експлуатації роутера.
-  поруч або за акваріумом, вода має властивість поглинати випромінювання.

 

    Для приватного будинку, на додаток до вищеописаного, можна рекомендувати розміщувати роутер над сходовими маршами, що з'єднують поверхи. Сигналу від роутера у разі простіше поширюватися між поверхами.

 

 

 

 

м. Миколаїв, вул. 8 березня, 51

тел. 462918, 462919

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

© 2023 MКТБ All rights reserved

Тема сайту - Світла | Темна green brown